fredag 12. september 2008

Drømmedag på jobben!

Enkelte dager er bedre enn andre, og denne er en av de. Halve elevgruppa mi er på skoletur på Blefjell i dag, så jeg sitter igjen med 16 stk i klasserommet. Det er på dager Hawaii Oslosom denne jeg drømmer om at de som bestemmer snart skal få øynene opp for at mindre elevgrupper kan gi en god gevinst i forhold til læring.

Utfordringen når halve klassen er på tur er selvfølgelig hva vi gjør med de som er igjen på skolen. Å gå gjennom nytt lærestoff for så å måtte gjøre det på nytt neste fagdag er ikke god bruk av tiden, så kollega Anne og jeg bestemte oss for å slå sammen gruppene våre og snurre film. Valget falt på Hawaii, Oslo. Filmen fanget 16åringene våre. Det var stille i auditoriet stort sett gjennom hele filmen, og etterpå kom de med kommentarer som at "Denne filmen var bra!" og "Det skjedde jo noe spennende hele tiden". Det er godt å føle at man av og til treffer riktig når det gjelder valg av film. Nå sitter de 16 elevene mine ivrige over PCene sine og jobber med oppgaver til filmen (og, ja, jeg har vært rundt og sjekket at det faktisk er det de gjør). Med unntak av tastetrykking er det stille i klasserommet, og jeg kjenner at helgefreden er i ferd med å sige innover meg etter en travel uke. Prikken over i'en er at jeg også har elever som sier "tusen takk" når jeg svarer på spørsmålene de stiller. Dette er en god følelse å ta med seg inn i helga!

1 kommentar:

Ingunn sa...

Så bra! Det er deilig når det er sånn, og det er deg vel unt. Selv merker jeg en ørliten frustrasjon med mine hyggelige, men litt krevende elever. De vil liksom ha det beste av to verdener, og det går jo ikke. God helg!