tirsdag 28. april 2009

"Statsråden vil gi lærerne mer makt!"

Det er med stor glede og entusiasme jeg i dag kan lese i Aftenposten at kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell ønsker lovhjemmel til å stenge elever ute fra klasserommet. Hipp hurra og endelig! Jeg skal ikke klage og si at bråkete elever er et stor problem i min skolehverdag, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke ønsker å ha muligheten til å "kaste elever på gangen". Debatten har rast de siste månedene etter at Elevorganisasjonen sist høst mente Gausdal videregående skole brøt loven ved å henvise elever som kommer for sent til undervisningen til selvstudium på skolebiblioteket. At Utdanningsdirektoratet mener dette er i strid med opplæringsloven er mer enn jeg kan forstå. Dagens elever er opptatt av rettighetene sine, og det er på sett og vis bra, men hva med pliktene? Hvilken arbeidsgiver ville tillate arbeidstakerne sine å komme for sent uten at det fikk konsekvenser? For meg dreier egentlig ikke denne saken seg om å straffe de elevene som kommer for sent, men å ivareta de elevene som er i klasserommet. For meg er det viktigere å sørge for en god undervisningssituasjon for de elevene som kommer til timene mine med et ønske om å lære noe, enn å bruke utrolig mye energi på bråkebøtter og urokråker. Så tidlig en tirsdags morgen ønsker jeg bare å si tusen takk til Herr Solhjell! Du skal ikke se bort fra en stemme fra meg ved neste valg!

Bildet har jeg hentet her.

4 kommentarer:

Helene sa...

Jeg er enig med deg. Elever har plikt til å komme tidsnok. I fjor da vi hadde leseøkt var det veldig bra at du låste døra for de som kom for sent!

Aisha sa...

Ja! Helt enig med både deg og Helene.
Hva er verst? At _en_ elev ikke får vært med i undervisningen, eller at en hel klasse ikke får nytte av undervisning når noen forstyrrer? For meg tror jeg at det er viktigere å prioritere mine plikter. Rettighetene kommer først _etter_ at jeg har oppfyllt mine plikter! =)

Fin blogg!

LK sa...

Takk for flotte kommentarer,jenter! Fint at dere engasjerer dere i egen skolehverdag og ser hvorfor vi lærere gjør det vi gjør. Dessuten var det veldig hyggelig å høre fra dere;)!

3MUA sa...

Hei fra en kollega i Tromsø. Kom over bloggen da jeg googlet en Sillitoenovelle. Ser ut som det er mye bra stoff her, både på norsk- og engelskbloggen.Om jeg overlever innspurten på skoleåret, skal jeg lese mer her i ferien. Kari K