fredag 20. mars 2009

Reklameprosjekt VG1

Til tross for at vi er en relativt ny skole begynner vi å få visse tradisjoner på huset, slik som at førsteklasseelevene hvert år har lagd reklame for skolen vår. Første året gjorde vi dette allerede rett etter høstferien, men vi i fjor hadde prosjektet på våren. Målgruppa har vært 10.klassinger, og målet har vært å presentere skolen på best mulig måte. Noen av fjorårets produkter kan ses her. Etter jul kom skolen rådgivere med en bestilling til årets reklameprosjekt: de ønsket en informasjonsfilm som kunne besvare noen av alle spørsmålene nye elever på skolen har, slik som hvor helsesøster holder til, hvor de ulike rommene på skolen befinner seg, etc. Vi ble enige om at vi skulle lage en konkurranse hvor hver klasse valgte en vinner som gikk videre til en "superfinale".

De innledende rundene er nå over og hver av de 6 klassene på VG1 SSP har valgt sine bidrag. Filmene har vært av varierende kvalitet, og det er vel noen som strengt tatt ikke har svart på oppgaven, men jeg er likevel imponert over hva elevene får til. De færreste har erfaring med å lage film, og mange har støtt på problemer når produktet skulle redigeres. Alt i alt har gruppene lagd fine filmer, og de viser stor kreativitet, pågangsmot og humør. Det er morsomt å være lærer på dager hvor det er elevenes produkter som står i fokus, og hvor de så tydelig er stolte av det de har gjort. Ta gjerne en titt på elevenes egne blogger og les hva de sier om prosjektet. Pekere til elevbloggene ligger på klassebloggen digiTalt.

Ellers er det "stille før stormen" for norsk og engelsklærerne på trinnet. Etter et par uker helt uten rettebunker kommer tentamensbesvarelsene dumpende inn fra neste uke, så da er det bare å brett opp armene og spisse den røde pennen.

1 kommentar:

Ingunn sa...

Kjempeflotte filmer, LK! Det er veldig moro å se. Jeg får lyst til å begynne på Sandvika selv, jeg :) Jeg skjønner godt at du er fornøyd. Jeg tar meg en tur inno bloggene deres nå, jeg!