mandag 20. oktober 2008

Jungelboka

En dag i mai satt jeg og surfet på nettet, og ved en tilfeldighet kom jeg inn på sidene til Det Norske Teater. Der kunne jeg lese at de skulle sette opp en urban versjon av av "Jungelboka" med Adil i hovedrollen. I tillegg til forestillingen la de opp til workshop for elever i videregående skole. Jeg kastet meg raskt over telefonen og fikk bestilt 180 billetter for årets VG1-elever. Etter en del bytting av timer, bytting av billetter, bytting av lærere, etc. var det endelig klart for første pulje med elever på fredag. 90 glade førstiser møtte opp og fikk en opplevelse jeg håper de vil ha med seg lenge. Først fikk vi møte Adil som snakket i rundt 35 minutter om oppveksten og livet sitt. Det er sjelden det er så stille når 90 16-åringer er samlet på en gang som det var her... Så var det klart for dans. Vi ble delt inn i tre grupper, og hver gruppe fikk lære en enkel (vel...) koreografi av dansere ved teateret. Ved slutten av workshop'en måtte gruppene opp på scenen og vise sitt nummer til de andre elevene. Det er vel ikke hver dag man kan skryte av å ha danset på hovedscenen på et av Norges flotteste teater!

Workshop'en var med andre ord en suksess, men om den var bra, var forestillingen enda bedre! En herlig blanding av moderne musikk, pantere i lakkstøvler, apekatter som mest av alt liknet bortskjemte vestkantgutter, og ulver med imponerende breaking. Jeg er også imponert over Adils tolkning av Mowgli. Her viste danseren at han faktisk kan mer enn å danse! Imponerende! Jeg gleder meg allerede til jeg skal av gårde med neste gruppe!
Foto: Det Norske Teater

1 kommentar:

Ingrid sa...

Hei LK
Jeg er så glad for at jeg fikk være med på Jungelboka. Det var en fin gruppe elever å ha med seg og veldig gøy å se scenografien på nært hold før forestillingen. Spør meg gjerne igjen dersom dere vil ha med en voksen.