torsdag 30. oktober 2008

Bill. merk.: Motivasjon funnet

I dag har jeg hatt en stor opptur på skolen. De siste ukene har elevene mine jobbet med presidentvalget i USA i engelsken, og i dag skulle den første klassen presentere produktene sine. Veldig ofte er denne typen presentasjoner et eneste langt gjesp med den ene middelmådige power point-presentasjonen etter den andre. Elevene er ofte nervøse, gjemmer seg bak PCene og ramser opp ting de har klippet og limt fra ulike nettsider. Presentasjonene i dag ble annerledes. Den første gruppa klinte til med rollespill hvor McCain og Obama fikk presentert sine syn på miljøproblematikken. Videre fortsatte det med ulike PP-presentasjoner, men i motsetning til så ofte før var ikke disse lysbildene fulle av tekst (og da heller ikke fulle av skrivefeil). Det beste av alt var likevel at kun en av 29 elever bruke PCen som støtte under presentasjonen. De andre holdt seg til stikkordskort, og det uten at jeg hadde bedt om det! Kombinert med svært godt språk hos mange av elevene resulterte dette i mange gode gruppekarakterer.

Mens de andre gruppene holdt sine presentasjoner skulle resten av klassen ta notater, og på bakgrunn av disse notatene sitter de nå og skriver presidentkandidatenes avslutningstaler til det amerikanske folk. Ingen har klaget over at de fikk denne oppgaven uvarslet. Ingen klager over at det er for vanskelig. De eneste klagene jeg har fått er at de gjerne vil skrive lenger enn mitt forslag på 1,5 sider. Dette er ikke dagligdags!

Det du kanskje lurer på er hvorfor jeg har en sjiraff som illustrasjon til det jeg har skrevet her. Forklaringen er enkel: Jeg søkte "happiness" på FlickrCC rett og slett fordi jeg føler meg "happy" etter denne fagdagen, og av en eller annen grunn kom dette bildet opp. Don't ask me why...

Bilde:The Giraffe Is the Only Animal Born With Horns

2 kommentarer:

Anne Cathrine sa...

Så inspirerende å lese om slike erfaringer. Den giraffen ser jo ganske glad ut da.

LK sa...

Jepp, dette ble en god dag på jobben, og jeg synes sjiraffen er så søt at han bare måtte få en plass på bloggen;)