fredag 28. november 2008

Væpnet til tennene med rød penn!

Etter å ha lest dagens A-magasin har jeg forstått at jeg faktisk er medlem i en hemmelig hær, nemlig hæren av norsklærere som retter skrivefeil og grammatikkfeil i elevenes arbeider. I artikkelen heter det at det "finnes en hemmelig hær av norsklærere der ute, som (antakeligvis) sitter i strikket vest og brungrå bukser, væpnet til tennene med røde penner. Som hver dag ser tegn på forfall." Det som opprører meg i denne artikkelen er ikke hvordan vi blir beskrevet, men kommentaren fra to norsklærere ved Rosenvilde vgs som sier at "å skrive er viktigere enn å skrive korrekt", og at det kun er sekserkandidatene som trenger å vite forskjellen på og/å og da/når. Hårreisende! Selvfølgelig er skriveglede viktig, men det må jo også kunne stilles krav om at elevene skriver nogenlunde korrekt norsk, og at det skal være en viss standard på det som produseres. Eller jeg helt på jordet?

Det er mulig jeg skal velge å bruke ettermiddagen på å gå til innkjøp av en ny brungrå bukse og strikket vest. Dersom jeg ikke lenger trenger å rette skrivefeil og grammatikk får jeg jo plutselig mer fritid...

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Tiltredes!Det eneste jeg har å utsette på innlegget ditt er at det ikke står på forsiden av Aftenposten. Dette burde alle lese - særlig for å vise at ikke alle norsklærere kjenner seg igjen i slike utsagn som lærerne på Rosenvilde kommer med. Problemet er vel også delvis at altfor mange lærere, også norsklærere, er usikre på egen rettskriving. Hvordan skal de da kunne veilede andre?

Marita sa...

Enig med Ingunn! Skal jeg rette på papir, er det konsekvent med rød penn, dessuten strikker jeg også, og tror jeg må vurdere å strikke meg en vest... Jeg må få tak i det A-magasinet.

Anne Cathrine sa...

Jeg er så enig så enig. Jeg ble engstelig da jeg leste artikkelen i A-magasinet. Nå ble jeg mer beroliget da jeg leste ditt innlegg og kommentarene, håper flertallet er som dere. Enig med Ingunn, kan du sende innlegget ditt til A-magasinet Liv Kristin? Nå er jo evnen til å uttrykke seg skriftlig lagt inn i alle læreplaner, så jeg retter med god samvittighet språket også i samfunnsøkonomi.