onsdag 13. august 2008

Med blanke ark og fargestifter...

188113088_11b8ecbe0e_m Og der var sommerferien 2008 historie. Det har vært lange og flotte ferieuker, og det merkes at det er lenge siden de små grå har vært i full aktivitet. Det var nesten et sjokk å komme tilbake til hverdagen både hjemme og på jobb. Døgnrytmen vi har hatt i ferien er ikke forenlig med det å skulle rekke jobb, skole og barnehage, og den første morgenen alle skulle ut av huset på likt ble alt annet enn rolig og harmonisk...

Det var heller ikke lett å komme tilbake på jobb og forsøke å gjøre noe konstuktivt, men sammen med gode kolleger kan jeg nå erklære skoleåret 2008/09 for åpnet. Ved starten av et nytt skoleår er det mange tanker som virrer forbi, noen mer fornuftige enn andre. En av tankene som dominerer er at jeg skal ta med meg erfaringene jeg har fått tidligere år, og siden jeg nå går i gang med VG1 for fjerde året på rad har jeg nok av erfaring å høste av. Med fare for å gape altfor høyt har jeg derfor satt opp følgende huskeliste for meg selv for dette skoleåret:

  • Legge langsiktige planer for undervisningen, prosjekter og prøver slik at ikke alt hoper seg opp på en gang.
  • Lese mer faglitteratur (pedagogikk, norsk og engelsk) og forsøke å oppdatere meg spesielt på skjønnlitteraturen.
  • Systematisere og dokumentere tilbakemeldinger og samtaler jeg har hatt med elevene.
  • Forsøke å sette samarbeidslæringen mer i system. Jeg ble tross alt sponset med tur til Canada for å lære denne metoden.
  • Slutte å skrive opp alt mulig rart på baksiden av ark jeg sjelden finner igjen.
  • Holde bedre orden på PCen min - burde være gode muligheter for å lykkes siden jeg nettopp har fått en helt ny og super LifeBook.
  • Forsøke alltid å kunne se bordplata på pulten min på kontoret. Dette har jeg vel sagt til meg selv hvert eneste år når jeg har ryddet pulten etter endt skoleår...

Jeg ser allerede nå at jeg vil få problemer med flere av disse punktene, men er ikke nyttårsforsetter stort sett til for å brytes?

1 kommentar:

Ingunn sa...

Dette var en fin liste, jeg slutter meg til den! Hilsen din faste kommentator.